Hlavní nabídka



2014/04/18 - Trojdenní výprava do údolí řeky Oslavy PDF Tisk
Napsal uživatel Tomáš G.   

Trojdenní výprava do údolé řeky Oslavy

18. - 20. 4. 2014, Náměšť nad Oslavou - Březník - Ketkovice - Oslavany

Velikonoční výprava nejodhodlanějších členů z řad dorostu do krásného leč drsného údolí řeky Oslavy. 

Cesta začala na nádraží v Náměšti nad Oslavou, vedla po levém břehu řeky Oslavy pod Sedlecký hrad, na který bylo nutno přebrodit řeku. Na pravém břehu řeky jsme pokračovali kolem glorietu (tj. věžičky, která sloužila tak trochu jako rozhledna) k zámečku Vlčí kopec. Přebrodili jsme pak zpět na levý břeh a došli do Březníka, kde jsme měli domluvený nocleh v tělocvičně.

Další den naše kroky vedly opět do údolí řeky. Kolem Skřipského mlýna jsme vyšli na zříceninu hradu Kraví Hora (podobnost názvu s brněnským návrším je čistě náhodná). Poté jsme sešli prudkým sestupem do údolí k soutoku řek Oslavy a Chvojnice, odtud pak jsme provedli akční výstup na Ketkovák (Ketkovický hrad, též Levnov). Odtud se naskýtá pohled nejen do hlubokého  údolí řeky ale i na okolní kopce, mimo jiné pak i na elektrárnu v Dukovanech. Na nocleh jsme došli do Ketkovic.

Poslední den naše cesta vedla (tedy poté, co jsme provedli průzkum prodejny potravin na návsi) do sousední obce Čučice (cíl tradičního pochodu Náměšť - Čučice), dále pak přes vrch Kocoury do údolí řeky. Cesta končila v Oslavanech u autobusu. Ten nás dovezl do Ivančic, odkud jsme pokračovali vlakem do Brna.

Cestou jsme viděli naživo několik hasičských vozidel - procházeli jsme kolem pěti požárních zbrojnic či stanic, před třemi z nich bylo k vidění i vozidlo. Cestou jsme se oddávali hledání kešek (tedy tajných schránek, které se hledají pomocí GPS na podkladě součadnic uvedených na internetu, blíže viz www.geocaching.cz), celkem jsme ulovili 12 kusů, nejodhodlanější členové pak našli i třináctou.