Hlavní nabídka



2014/07/06 - Tábor JEVIŠOVICE 2014 PDF Tisk
Napsal uživatel Tomáš G.   

Tábor JEVIŠOVICE 2014

6. - 16. 7. 2014

Letošního tradičního oddílového tábora se zúčastnilo 15 mladých členů. Nejprve bylo nutno tábor postavit, což se v celku rychle podařilo. Situaci komplikovalo sucho - přesněji vyschlý potok; poradili jsme si po hasičsku - vodou z blízkého rybníka jsme naplnili káď a vodu jsme dle potřeby pouštěli z připojené proudnice.

Kromě táboření jsme vyráželi i na cesty po okolí - jednalo se o cestu vlakem do Morovaských Budějovic, kde jsme navštívili stanici Hasičského záchranného sboru a Sboru dobrovolných hasičů. Další výprava vedla na hrad Bítov, kde byly k cvidění mimo jiné i slavné zoologické sbírky. Současně se na vranovské přehradě konal i výcvik práce na vodě.

Z dalších akcí vzpomeňme například pátrací hru po Jevišovicích, soutěž tábornických dovedností, "bojovka" o vypátrání objektu na území soupeřů nebo soutěž hasičské dovednosti, ve které družstva plnila úkoly jako například ošetření zranění, výstup na provazový žebřík, překonání lanové překážky nebo plavění se po rybníku na člunu. Někteří dorostenci pomohli upravit upevnění můstku na rybníku - jako odměnu majiteli rybníku za to, že jsme se mohli v rybníku nejen koupat, ale provádět zde hasičský i vodácký výcvik.

Všichni táborníci zdárně přečkali noční výsadek s přenocováním mimo tábor - mladší žáci na hradě Bukovina; starší žáci byly mimo tábor dvě noci, jednu z nich sídlili na zříceninšě hradu Šimperka.

Poslední večer se všichni sešli u slavnostního táborového ohně.

V průběhu tábora bylo splněno celkem 15 odznaků specializací.